Takvask

Taket utgjør en av boligens mest verdifulle deler. Det skjermer oss mot vær og vind og gir oss trygghet og komfort over tid. Likevel er det viktig å innse at taket selv krever beskyttelse og oppmerksomhet for å kunne fortsette å utføre sin funksjon effektivt. To nøkkelfaktorer i takvedlikehold er takvask og takimpregnering.

Viktigheten av takvask

Takvask er en essensiell del av takvedlikehold som strekker seg langt utover estetikken. Over tid samler taksteinen alger, mose, skitt og forurensninger, noe som kan forårsake skader og forkorte levetiden. Takvask handler om grundig rengjøring av taksteinene for å fjerne disse avleiringene, gjenopprette takets opprinnelige glans og beskytte det mot fremtidige skader.

Hvordan utfører vi takvask?

Vi dedikert til å gi taket ditt den omsorgen det fortjener. Hos oss gjennomfører vi følgende trinn:

1. Inspeksjon

Vi begynner alltid med en grundig inspeksjon av taket. Dette lar oss vurdere tilstanden til taksteinene. Resultatene av inspeksjonen styrer hvilke tiltak vi må gjennomføre for å oppnå optimalt resultat.

2. Rengjøring

Vi bruker presisjonsjusterte høytrykksspylere for å skånsomt rense taksteinene, fjerne løst smuss og avleiringer. Dette gjøres med nøye overvåkning for å sikre at taksteinene ikke blir skadet.

3. Skylling

Etter at taket har blitt grundig renset med en roterende turbodyse, blir det skylt på nytt for å fjerne all løs smuss.

4. Tørking

Vi lar taksteinene tørke naturlig før vi eventuelt utfører etterbehandling, for eksempel påføring av beskyttende belegg eller maling.

Takimpregnering

Etter en grundig takvask kan det være fornuftig å utføre takimpregnering for å bevare takets levetid og hindre fremtidig algevekst, mose og forurensning. Takimpregnering innebærer påføring av en spesialkjemikalie i flytende form på overflaten som skal behandles. Denne prosessen styrker taksteinene, forlenger levetiden og reduserer eller forhindrer forurensning og uønsket vekst. Hvorfor gjennomføre impregnering?

Se forskjellen

Kontakt oss

Har du spørsmål, ønsker å bestille en tjeneste eller trenger mer informasjon? Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor, og vi vil komme tilbake til deg så snart som mulig. Du kan også kontakte oss direkte på telefon eller e-post som oppgitt nedenfor. Vi ser frem til å høre fra deg!